Fabrikalar İçin Güneş Enerjisi2023-10-04T11:09:39+03:00

Fabrikalar için
Güneş Enerjisi

Fons Solar Güneşin Sonsuz Enerjisi ile yanınızda…
Evinizde , İşyerinizde artık Elektrik Üretmek çok kolay.

Ücretsiz Keşif için Formu Doldur.

Fabrika için Güneş Enerjisi

Fabrikanızda ihtiyaç duyduğunuz elektriği güneşin sonsuz enerjisini kullanarak üretmeye hemen başlayabilirsiniz. Fons Solar, Türkiye’de 10 yılı aşkın sektör tecrübesi, 500.000 adet üzeri panel montajına ulaşan iş kapasitesi ve Alman IBC Solar firması ile olan güçlü iş birliği sayesinde sizlere profesyonel çözümler sunmaktadır.

Güneş enerjisi elektrik üretim sistemlerini kullanarak ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi temiz ve ucuz bir şekilde elde edebilirsiniz. 30 yıl boyunca güvenilir bir şekilde kullanabileceğiniz Güneş Enerjisi sistem yatırımınızın her aşamasında Fons Solar uzman kadrosu ile yanınızda.

Güneş enerjisi sistemleri ile fabrikanızda elektrik üretmeniz için ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgileri bu sayfada bulabilirsiniz.

Blog

Bazı Referanslar

Menderes Ges Projesi-7.88 MW

Akça Holding bünyesinde bulunan Menderes Tekstil , fabrika çatılarında Güneş Enerjisinden elektrik enerjisi üretemeye başlıyor.

Özgür Tarım

ANATOLIA TARIM-435 KWp

Manisa ili, Ahmet ilçesinde yer alan Anatolia Tarım Kuru Meyve işletme çatısına 435,6 kWp gücünde fotovoltaik sistem uygulaması çözüm ortağımız IBT Solar Uzman ekibi ile birlikte yapılmıştır.

Çatınızı Enerji Santraline Dönüştürün!

Sıkça Sorulan Sorular

Güneş Enerjisi ile elektrik üretimini kısaca özetlersek ; Güneş Panelleri gün ışığından doğrudan elektrik üretebilirler. Bu üretilen elektrik solar inverter adındaki özel cihazlarla işyerinizde kullanılır bir formata çevrilir. Sistemde  Güneş Paneli , inverter , taşıyıcı sistem ve elektriksel malzemeler ana ürün gruplarıdır.Güneş Enerjisi sistemleri ile ilgili daha fazla detay için Wikipedia sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Güneş Enerjisi Sistemlerinin garanti edilen 30 yıllık  kullanım ömürleri vardır. Bu sebeple sistemde kullanılan tüm ürünlerin uzun ömürlü seçilmesi gerekmektedir.

1 adet Güneş Paneli yaklaşık 1,6 m2 alan kaplamaktadır. Çatınızda kullanılabilir (gölge etkisi olmayan , uygun koşullarda )  alanlarda elektrik üretimi yapabilirsiniz. Çatı alanınızla birlikte elektrik sözleşme gücünüz (faturunızda belirtilen) , elektirk tüketim miktarınız ve elektrik tüketim profiliniz ne kadar büyüklükte bir sistem kurmanız gerektiğini belirleyen ana faktörler olarak sıralanabilir.

Güneş Enerjisi Elektrik Üretim sistemleri ile ilgili en yaygın yanlışlardan birisi sistemin pahalı oluşudur. Günümüzde çok uygun maliyetlere güneşten elektrik üretebilir ve kısa sürede yatırımınızın geri dönüşünü sağlayabilirsiniz. Ülkemizde günümüz koşullarında kullanım ömrü 30 yıl olan Güneş Enerjisi elektrik sistemlerinin yatırım geri dönüş süreleri ortalama 5 yıl seviyelerine inmiştir.

Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Sistemlerinin en büyük avantajlarından bir tanesi yıllık bakım masraflarının sıfıra yakın olmasıdır. Doğru Ürün , Doğru Mühendislik , Doğru işçilik ile kurulmuş bir sistemin endişelenmeniz gereken hiçbir masrafı olmayacaktır.Fabrikalar için Güneş Enerjisi sistemi kurduğunuzda en son endişe etmeniz gereken konulardan birisi yıllık bakım masraflarıdır.

Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği kapsamında alınması gereken izinler mevcuttur. Şebekeye bağlı bir Güneş Enerjisi sistemi kurmak istediğinizde Dağıtım şirketinden izin alınır.

  • Çağrı Mektubu
  • Proje Onayı
  • Bağlantı Anlaşması imzalanması
  • Sistem Kabulünün Yapılması

adımları ile özetleyebileceğimiz tüm bu işlemleri Fons Solar uzman ekibi sizler adına takip eder.

Gün içinde fazla ürettiğiniz elektriği doğrudan şebekeye verip sonrasında 2 şekilde değerlendirebilirsiniz ; Öncelikle gece ya da havanın kapalı olduğu zaman dilimlerinde üretiminiz düşük tüketiminiz yoğunsa fazla ürettiğiniz elektrik düşer. Ay sonunda yine fazla bir elektrik üretiminiz olursa ürettiğiniz elektriği satıp gelir elde edebilirsiniz.

Ayrıca Fabrikalar için Güneş Enerjisi elektrik üretimi sistemi kurmanız işyerinize  bağlı şebekeyi etkilememektedir. Üretimin olmadığı ya da düşük kaldığı her an için şebekeden elektrik almaya devam edebilirsiniz. Bu sebeple akü ya da başka bir elektrik depolama ünitesine ihtiyacınız yoktur.